Zpět na recepty Zpět na polévky |
Smažený lilek s česnekovou omáčkou
Lilky: 2 středně velké lilky hladká mouka strouhanka Omáčka: 1 lžíce oleje 3 stroužky česneku 1 cibule, sůl, pepř 1 polévková lžíce plnotučné hořčice Postup: Oloupané lilky nakrájíme na kolečka tlustá asi 1cm silná. Rozložíme je na čistou utěrku a posolíme. Počkáme až pustí vodu. Mezitím připravíme omáčku. Cibuli nadrobno nakrájíme, česnek prolisujeme. Připravenou zeleninu smícháme, zalijeme lžičkou oleje, osolíme a opepříme. Zamícháme lžíci hořčice. Hladkou mouku smícháme v talíři s vodou a vytvoříme tak kašičku, ve které obalíme nakrájená kolečka lilku. Potom je obalíme i ve strouhance a osmažíme dozlatova na rozpáleném oleji. Hotové podáváme s lžičkou omáčky na povrchu a s rýží.
|