receptyliteraturapotravinydiskuzezpět na úvodkde se najístkde nakoupitvegetarian.cz
vegetarian.cz
Zpět na recepty

Zpět na polévky



Smažený lilek s česnekovou omáčkou

Lilky:

2 středně velké lilky

hladká mouka

strouhanka

Omáčka:

1 lžíce oleje

3 stroužky česneku

1 cibule, sůl, pepř

1 polévková lžíce plnotučné hořčice

Postup:

Oloupané lilky nakrájíme na kolečka tlustá asi 1cm silná. Rozložíme je na čistou utěrku a posolíme. Počkáme až pustí vodu.

Mezitím připravíme omáčku. Cibuli nadrobno nakrájíme, česnek prolisujeme. Připravenou zeleninu smícháme, zalijeme lžičkou oleje, osolíme a opepříme. Zamícháme lžíci hořčice.

Hladkou mouku smícháme v talíři s vodou a vytvoříme tak kašičku, ve které obalíme nakrájená kolečka lilku. Potom je obalíme i ve strouhance a osmažíme dozlatova na rozpáleném oleji. Hotové podáváme s lžičkou omáčky na povrchu a s rýží.